Dovolená na Maledivách a v Ekvádoru. Co váš čeká?

Již delší dobu toužíte vycestovat do nějaké exotičtější země, než do Chorvatska, Egypta nebo Itálie? Rádi byste poznali vzdálenější kraje, které se od těch evropských liší? Co tak zavítat do Jižní Ameriky nebo třeba do Asie? Máme pro vás tip na nádhernou dovolenou, kterou můžete strávit třeba v Ekvádoru nebo na Maledivách. Představa navštívit tyto země vás více než láká? A chcete vědět, co vás případně na takové dovolené čeká?

Jestliže jste zamilovaní a rádi byste strávili dovolenou v soukromí a ve dvou. Pak jsou pro vás ideální právě Maledivy. Maledivy tvoří 1196 ostrovů. Z nich je obýváno zhruba 200. Na mnohých z těchto ostrovů se lze ubytovat v některém z luxusních hotelů, stylových bungalovů apod. Zde můžete prožít nádhernou ničím nerušnou dovolenou plnou exotiky, klidu a relaxu. Exotická příroda, písčité čisté pláže a azurové moře nadchne každého. Proto jsou často Maledivy cílem pro novomanželé, kteří zde chtějí strávit svou svatební cestu.

Tento tropický ráj se nachází na jihu Asie v Indickém oceánu. Jedná se o zemi, která je nejníže položeným státem světa, a tento fakt je pro turisty zajímavým zjištěním. I vy můžete poznat, jaké to je být jen 2,5 m nad hladinou oceánu. Maledivy mají jen jedno město, kterým je hlavní město Male. Ostatními částmi jsou samotné ostrovy. Na Maledivách si s jistotou užijete počasí jako z pohádky a sluneční paprsky vás budou po celou dobu návštěvy hřát. Exotická dovolená na Maledivách vám může splnit sen o té nejkrásnější dovolené v životě.

Pakliže nehledáte romantiku, ale dobrodružství a nedotčenou přírodu, určitě vás mile překvapí Ekvádor. Tento stát v Jižní Americe, který patří k druhé nejmenší zemi na tomto kontinentu, skrývá ne jedno překvapení. Zvláštní je zejména to, že zde lze poznat různorodou přírodu, klima, i zvyky. Během pár dní můžete v Ekvádoru navštívit Amazonskou džungli, zasněžené Andské hory i pláže u pacifického pobřeží. A to vše nabízí právě Ekvádor. A nejen to, ale Ekvádor se může pyšnit i souostrovím 19 sopečných ostrovů, kterými nejsou nic jiného, než Galapágy.

Kromě přírodních krás, které lze obdivovat v několika národních parcích, můžete shlédnout i řadu kulturních památek UNESCO. Cílem mnohých turistů je třeba hlavní město Quito. Ekvádor má i bohatou historii. Původně byl indiánským státem, říší Inků, až byl dobyt Španěly. Nicméně dávná historie na vás v této zemi stále dýchá. Dobrodružná dovolená v Ekvádoru je ideálním cílem všech cestovatelů, jež chtějí poznávat něco nového a prožít řadu nezapomenutelných zážitků.

Tento článek sponzoruje web pro aktivní ženy www.zijiamiluji.cz.

Sdílet článek